Mijn simpele favo salade!

Levensstijl

Mijn simpele favo zelf gemaakte salade bestaat uit:

 • Komkommer (op mijn foto zie je de kleine kommertjes die haal ik altijd bij de turkse supermarkt. Vind ze persoonlijk véél smaakvoller dan de normale grote komkommers die ik soms ook haal bij de appie of elders)
 • Cherry tomaatjes
 • Sla (maakt niet uit welke, welke je lekker vind)
 • Wortel (van mij zijn kant en klaar geraspte lekker makkelijk)
 • Geroosterde sesamzaadjes

20170604_230651-1

Hoe maak ik de dressing?

 • Pak een steelpan en doe 2 eetlepel ketjap manis saus erin. Kort laten opwarmen dan vuur uit.
 • Voeg halve lepel curry toe. Goed roeren.
 • Kleine theelepel bruine suiker bijvoegen. Weer roeren.
 • Voeg daarna verse citroen (ik doe altijd veel vind ik lekker)
 • De geroosterde sesamzaadjes kan je hier ook bij invoegen! Maar ik doe het ook los erbij voor in de salade (hou veel van sesam, zorgt voor lekkere bite en smaak)
 • Klaar is kees.

Ben je geen vegetarier of vegan? Dan is deze salade ook heerlijk met stukjes kipfilet erin. Samen met saus is dat een lekker combo. Probeer een keer uit zou ik zeggen! De saus is lekker zoet maar komt weer in evenwicht door de citroen. Het is heel erg simpel maar toch heel lekker. Vaak eet ik een grote kom salade voor overdag. Lekker eten en toch gezond bezig. Als het kan waarom ook niet?

COMMENT LIKE EN FOLLOW for more!

:UNIMO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s