Ramadan Update!

Column/Poezie, Levensstijl

We zijn al net over de helft van de ramadan en wat gaat dat snel !!
Ik voel me best goed. Dit is mijn 2e x ramadan en net als de vorige x gaat het een beetje hetzelfde. Overal gemeen best fit en geen honger of dorst. Naja oke.. suf voelen hoort erbij en wel af en toe erge hongergevoel maar pas na middag rond 4 of 5 uur krijg ik dat en nog steeds goed vol te houden. In het begin had ik last van 1 dag hoofdpijn maar dat is allang weer verleden tijd gelukkig.

Op sommige dagen voel ik een hele leegte in mijn buik of maag. En dan opeens begint het te werken.. Het voelt niet fijn maar ik besef dan op dat moment dat mijn lichaam aan het ontgiften is en een hele detox reiniging gepland heeft!

Gezond eten is ook 1 van de dingen die ik belangrijk vind elke dag ook buiten de ramadan tijden. Maar vooral tijdens de ramadan omdat je de hele dag je dagelijkse leven moet oppakken zoals werk, school, examens noem maar op! Groente en fruit dus. Ik probeer elke avond fruit te eten en verschillende nootjes, zoals walnoten amandelen etc. Deze maand doet mij goed beseffen dat wij de mensen hier teveel eten in ons mond proppen zonder te beseffen wat we in ons mond proppen. We doen zoveel dingen onbewust wat eigenlijk best bizar is. Een mens heeft maar een bepaalde hoeveelheid voedsel, drinken, kleding en levensmaterialen nodig om te kunnen overleven. En hebben we meer dan voldoende? Dan is dat ook niet erg, zolang we maar waarderen wat we hebben en anderen helpen.

Ik probeer mezelf bezig te houden met belangrijke dingen zoals spiritualiteit, omgeving en persoonlijke doelen. Ook probeer ik struggles waar ik normaal gesproken mee zit, weg te vegen door er niet teveel negatieve aandacht aan te besteden of door ze juist aan te pakken. Prioriteiten stellen aan de belangrijkere aspecten van het leven is altijd mijn doel geweest maar juist in deze maand word je een beetje gedwongen om er naar te kijken. Back to basic is de juiste benaming daarvoor. Liefde, vrede en acceptatie is wat uiteindelijk telt!

Hoe gaat het bij jullie? Laat het me onderin weten !

 

:UNIMO

LIKE COMMENT & FOLLOW !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s